Lasikaiteet

Lasikaiteet

Itä-Helsingin Lasista saat kaikki lasikaiteet suoraan valmistajalta

Alumiinilasikaiteet tuovat kodin julkisivuun sen viimeisen silauksen. Kaiteen ilmettä voidaan muuttaa monilla eri tavoilla. Värejä ja mahdollisuuksia riittää, sillä verhousmateriaaliksi voit valita erilasita lasia, terästa, puuta tai alumiinia. Verhousmateriaali voidaan sijoittaa joko kaiteen sisäpuolelle, kaidetolppien väliin tai kaiteen ulkoreunalle.
Kaidejärjestelmä soveltuu hyvin parvekelasituksiin tai itsenäisiin kaideratkaisuihin niin pientaloihin kuin kerrostaloihinkin. Se säästää rakenteita ja energiaa sekä toimii turvallisena näkösuojana.

Lataa PDF tästä

 

Itä-Helsingin Lasi Oy toteutti parveke- ja terassilasitukset, Pärnunkatu, Vuosaari, 2015

 

Turvallinen ja monikäyttöinen lasikaide

Parvekekaidejärjestelmä on kotimainen tuote, joka soveltuu kerros- ja pientaloihin. Järjestelmä on suunniteltu yhteensopivaksi parvekelasitusjärjestelmän kanssa. Kaidejärjestelmää voidaan käyttää myös ilman parvekelasitusta. Kaidejärjestelmää käytetään sekä uudis- että saneerauskohteissa. Kaidejärjestelmän avulla voidaan korostaa rakennuksen arkkitehtonisia piirteitä tai päivittää julkisivu nykyaikaiseksi kokonaisuudeksi, joka suojaa rakenteita ja säästää energiaa. Katso video parvekelasituksista.

Lue lisää myös parvekelasituksesta.

 

Suunnitellaan kohteeseen sopivaksi

Parvekejärjestelmä valmistetaan tarkkaan suunnitelluista alumiiniprofiileista. Profiileja on useita erilaisia. Verhous on yleensä 4+4 mm laminoitua turvalasia, mutta muitakin verhousmateriaaleja voidaan käyttää. Alumiiniprofiilit, kiinnitys- ja pienosat on valmistettu säänkestävistä materiaaleista.

Kaiteen ilmettä voidaan muokata tilaajan toiveiden mukaisesti hyvin monin tavoin. Kaiteet suunnitellaan ja materiaalit valmistetaan aina yksilöllisesti talon ilmeeseen ja parvekeratkaisuun sopiviksi. Kaikki kaiteisiin liittyvät alumiiniprofiilit maalataan julkisivu-polyesterimaalilla kohdekohtaisesti RAL-värikartaston värillä. Pyydä asiantuntijoiltamme suunnitteluapua.

Katso video kaidelasimalleista myymälässämme.

 

Järjestelmät toimitetaan asennettuina

Kaidejärjestelmällä on viiden (5) vuoden takuu ja asennuksella on kahden (2) vuoden takuu. Kaidelasien tulee aina olla turvalasia, jotta rakennusmääräykset täyttyvät.
Lasin vahvuus ja rakenne riippuvat kiinnitystavasta, lasien koosta, mahdollisesta putoamiskorkeudesta ja halutusta ulkonäöstä. Laajasta valikoimastamme löytyvät erilaiset kaideprofiilit ja kiinnitysvaihtoehdot sisä- ja ulkokäyttöön. Asiantuntijamme neuvoo sinua mielellään kaidelasien valinnassa.

 

Turvallisuusmääräykset

Kaide tulee rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 500 mm ja putoamisen tai harhaan astumisen vaara on olemassa. Kaiteen korkeus määräytyy putoamiskorkeuden ja tilan käyttötarkoituksen mukaan. Kaiteen suojaavan osan tulee olla vähintään 700 mm korkea. Kaiteen yläreunan ja suojaavan osan välistä saa mahtua läpi särmältään enintään 200 mm:n mittainen kuutio. Kaiteen suojaavan osan alareunan ja tasanteen tai askelman yläpinnan välistä saa mahtua läpi särmältään enintään 60 mm:n mittainen kuutio. Kaideasiantuntijamme auttaa mitoittamaan kaiteen määräysten mukaiseksi tinkimättä näyttävyydestä.

(Lähde: F2 Suomen rakentamismääräyskokoelma, Rakennuksen käyttöturvallisuus, määräykset ja ohjeet )

 

Itä-Helsingin Lasi Oy toteutti parveke- ja terassilasitukset, Pärnunkatu, Vuosaari, Helsinki, 2015

 

o_2-kaidelasit2_iso

Lasikaide portaikkoon ja korkeisiin tiloihin

Portaikoissa, parvekkeilla ja muissa korkeissa tiloissa kaiteet ovat välttämättömät turvallisuuden vuoksi. Kaiderakenteita suunniteltaessa tulee ottaa huomioon niitä säätelevät turvallisuusmääräykset. Kaide tulee rakentaa, kun putoamiskorkeus ylittää 500 mm ja putoamisen tai harhaan astumisen vaara on olemassa. Kaiteen korkeus määräytyy putoamiskorkeuden ja tilan käyttötarkoituksen mukaan. Tinkimättä turvallisuudesta, kaiteet voi suunnitella tukemaan muuta sisustusta sekä luomaan viimeisteltyä ja tyylikästä ilmettä sisustukseen tai arkkitehtuuriin. Lasikaide on halutessasi huomaamaton ja tukee rakennuksen muuta arkkitehtuuria. Kuvioitu tai värillinen lasi puolestaan on todellinen katseenvangitsija ja sisustuksen väripilkku.  Lasikaide toteutetaan toiveidesi mukaisesti mittatilaustyönä.

 

Lasikaide Helsinki-tuotteilla turvaa ja tyylikkyyttä

Lasi on turvallinen ja helppohoitoinen materiaali. Vedenkestävyytensä ansiosta se sopii myös ulkokäyttöön tai kosteisiin tiloihin, kuten saunaan ja kylpyhuoneeseen. Kaideratkaisut valmistetaan aina karkaistusta turvalasista ja käyttämämme kaiteiden alumiinirungot, kiinnikkeet sekä muut osat ovat turvallisia, säänkestäviä ja laadukkaita. Etenkin kiinnitykset erilaisiin rakenteisiin on erityisesti huomioitu. Järjestelmä on testattu ja hyväksytty vallitsevien turvallisuusmääräysten mukaisesti. Lasikaide Helsinki-mallistossa värivaihtoehtoja ja erilaisia kuviointeja löytyy lähes rajattomasti. Kuvioitu tai himmeä lasikaide peittää ja toimii näkösuojana, erilaisilla sävytyksillä kaidejärjestelmä saadaan sopimaan saumattomasti muuhun sisustukseen. Käy tutustumassa  malliston väri- ja kuviovalikoimaan myymälässämme. Lasiin voidaan myös laminoida mikä tahansa kuva, jolloin saat takuulla uniikin ilmeen sisustukseesi. Parvekekaidejärjestelmä on kotimainen tuote, joka soveltuu kerros- ja pientaloihin, sekä julkisiin tiloihin, ulos ja sisälle. Järjestelmä on suunniteltu yhteensopivaksi parvekelasitusjärjestelmän kanssa.

Tutustu myös terassi- ja parvekelasitusratkaisuihimme. Kuten lasikaiteissa, niissäkin on valinnanvaraa värien ja muotojen suhteen. Yhdistelemällä laadukkaita elementtejä ja yksityiskohtia voimme toteuttaa kotiin tai julkisiin tiloihin yhtenevän, turvallisen ja tyylikkään kokonaisratkaisun. Tästä voit katsoa videon terassilasituksista.

Onpa kaidejärjestelmäsi tulossa sitten kotiisi, toimistoon tai julkisiin tiloihin, ota yhteyttä. Lasikaide Helsinki-mallistosta löytyy varmasti juuri sinun sisustukseesi sopiva tyylikäs malli.

 

Itä-Helsingin Lasi Oy toteutti parveke- ja terassilasitukset, Pärnunkatu, Vuosaari, Helsinki, 2015